Blog fashion trends 2022

Ontdek de fashion trends voor het najaar/ de winter van 2022!

Wij geven je alvast een kleine sneak peek richting het aankomende fashion seizoen. Ondanks dat we nog rondlopen in onze zomerjurkjes en mini rokken, beginnen aan het einde van deze maand toch alweer langszaam de eerste najaarscollecties binnen te druppelen. Het belooft een seizoen te worden vol tailored kleurrijke pakken, maxi silhouetten en vegan leather items. 

Kleurrijke tailored pakken

Zag jouw garderobe er in 2021 redelijk clean en neutraal uit? Dat mag dit najaar helemaal anders! Het liefst zien we alle kleuren van de regenboog minimaal 1x terug in je kledingkast. Opvallend is dat dit vooral te zien is bij knits en complete pakken. Het kan niet gek genoeg, hoe kleurrijker en opvallender je pak is, hoe beter! Verder zien we dat de pasvorm van de pakken vaak oversized en stoer is.

Maxi silhouetten

Zo kunnen we ook weer gemakkelijk een haakje maken naar de volgende trend: maxi silhouetten. De oversized fit is nu al enige tijd de trend, maar ook dit seizoen wordt hierop nog verder geborduurd. Echter gaan we niet alleen de breedte in bij de power shoulders, maar dit keer ook de lengte! Jassen, rokken en jurken gaan dit seizoen namelijk massal de grond raken. Bij een power body of power shoulder kun je denken aan pofmouwen bij blouses, een opvallende schouder bij een blazer, maar bijvoorbeeld ook de biker en bomber jack is iets dat we veel gaan zien dit najaar.

Vegan leather

Maar ook de leather items zijn weer terug van weggeweest! Dit keer zien we dat veel merken kiezen voor ‘vegan leather’, om je item betaalbaar en verantwoord te houden. Van flared fit imitatieleren broek tot leren broekpak, niets is te gek. Ook met een paar leren lange laarzen loop je er dit seizoen perfect gestyled bij!

Transparante stoffen

Misschien wel een van de meest gedurfde trend in het lijstje voor dit najaar/ de winter. Denk hierbij aan rokken, tops en zelfs jurken waarbij doorschijnende stoffen gebruikt worden. Maar ook cut-outs in kledingstukken gaan we weer veelvuldig terugzien. De kunst is om deze trend goed te combineren zodat deze niet ordinair overkomt. Style een doorzichtige top bijvoorbeeld met een elegante ruimvallende blazer en een bijpassende broek, en jij bent ready to go!

Het kleurenpalet

Anno 2022 pakken we het op kleurgebied iets anders aan. Zo bestond jouw garderobe vorige winter waarschijnlijk nog uit rustige fijne neutrals, nu voeren de zogenoemde knalkleuren de boventoon. Denk aan hot magenta, fris lilac, gucci green en marine aqua. Naast roze en lila, maken de kleuren rood, groen en blauw opnieuw hun intrede. Maar dan wel net even anders dan anders! De kleur rood zal heel diep en warm van kleur zijn, bij de groene tinten zien we dit ook, blauw kan gaan knallen maar ook tot uiting komen in een soft blue green touch. En wist je dat het panter dessin ook niet mag ontbreken? Deze print wordt als luxe en elegant patroon verwerkt in items door bijvoorbeeld te gaan voor een glimmende variant. ‘Worden glimmende stoffen ook weer hip?’.. hoor ik je denken. Ja, zeker! Denk bijvoorbeeld aan een satijnen broek met bijpassende blouse in één kleur.